TRADERA

Älskar Tradera =) Har budat på ett par jätte fina skor till Jack av märket "Kavat". Nypris i affär är 500 kronor, jag har för tillfället gett högsta budet på 100 kronor. Visst att de är begagnade men de såg väldigt fräscha ut o jag tror för den delen inte att de kommer att användas så mycket. Det kallar jag iallafall att fynda =)
De finns att få i olika färger o det vanligaste är nog vitt men självklart ska min lilla plutt få marina =) blir fint till våren/sommaren.


Now we are talking..

Det går äntligen att kommunicera med lillplutten. =)

Han skriker: "aaahhh"
Jag skirker: "aaahhh" Tillbaka.. o så håller det på hur länge som helst. Sjukt mysigt =P

(Han är nu 8 månader)

inredning..

har så svårt att komma till skott med inredningen. Känns som om allt är halvfärdigt i varenda rum. Det står, stora, vita ramar i ena hörnet i vardagsrummet som vi köpte för säkert ett halvår sen som vi fortfarande inte fått upp på väggen. O jag har heller ingen aning om vad jag ska rama in?!?!.. Bilder? hmmm.. Det står en tavla i sovrummet som köptes i samma veva som ska sitta i köket men vi har inte fixat vattenpass än så den får dröja till dess. I sovrummet fattas det matta, överkast, gardiner, hyllor etc.. Nu funderar vi dock på att flytta ut till vardagsrummet så Jack får eget rum. Vi köpte ju tyvärr en tvåa en månad innan jag blev på smällen så nu bor vi här tills Walle har pluggat klart. 

That's life! =P 


Kläder till lillplutten =)

förra helgen tog jag o Walle en tur till tunapark med lillplutten. Vi inhandlade en massa kläder.. en massa kläder till Jack!. Han växer ur allt så fort o nu är det ju vår o man vill gärna styla honom lite vår o sommarskönt =P. Det enda som fattas nu är skor =) Det känns dock onödigt just nu eftersom att han varken kan gå eller stå.

Allt kommer från H&M. De är billiga, fina o kvaliten är helt ok.




"cookies n beans"

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i country men jag har fastnat för trion "cookies n beans". Lyssna på låten "Don't walk out that door"!! En av tjejerna i trion är "Oh Laura" som sjunger låten "release me" o den har ni säkert alla hört =)


Planerar föräldrardagar

Har fortfarande inte riktigt förstått mig på hur det där funkar o när jag ska ringa dit o fråga så låter de så fruktansvärt stressade o verkar ha väldigt bråttom med att få lägga på.  =( sååå jag chansar mig fram o hoppas på det bästa =P Än så länge har det gått bra.

jaja börjar jobba i juni så får en liten paus från allt planerande kring föräldrardagar o utbetalningar i några månader.

hejsvejs

Cupcakes..

Vem älskar inte cupcakes?! Min första cupcakeupplevelse var på "Magnolian Bakery" i NYC. dit ska jag ta min älskade man nästa gång vi åker dit =) yummy..


My darling =)



Tusen kyssar till dig =)

WTF!!

Vad ska det här föreställa? Snöar det nu  igen?????!!! De sa visserligen att det kunde bli en lite kallare sommar på grund av vulkanutbrottet på Island o all aska som cirkulerar runt men jaaaa inte trodde jag att askmolnet skulle påverka vädret så här mycket ;) Så nu blir det vinter igen alltså ?!?. =P Härligt ;P


Fint meddelande =)

Ni vet hur man brukar skriva små söta meddelanden till sin partnner, på lappar, sms eller linkande?!?
Min man hade skrivit en till mig imorse =)
PÅVÄGGEN!!
I vardagsrummet.
Den är inte liten heller, o tvätta bort går den icke. =)
Det står stort med en svart märkpenna:
God morgon! Jag Älskar dig!

Fick lite panik först men nu så inser jag att den är fin.
Tanken alltså =)


Hollywoodfruar..

Man måste ju bara Älska Maria Montazami från Hollywoodfruar. Sååå blåst men helt underbart fantastisk. Jag tror iaf att det där är en tjej man skulle kunna har riktigt roligt med. =P
 
Hörde ni hennes "lilla tal" (äktenskapslöfte) till hennes man Kamran?! -"tack för att jag får inreda hemmet hur jag vill, jag älskar shopping.. bla bla.. from your goofy wife" perfetkt! Där slog hon huvudet på spiken, den här kvinnan räds inte för att visa vem hon är. Hon är lite beundransvärd måste jag säga, hon är en av få som är sig själv. Gör sig inte till för att passa in, verkar inte inte smartare än hon är, försöker inte hävda sig stup i kvarten.. eller vad tycker ni? =P

 


Cute.. söta små kattungar

Hälsade på mina släktingar i Norröping i fredags o deras katt har precis fått en kull med små lurviga kattungar. Såååå söta. 






Trötter..

Oj OJ!! .. är så trött efter gårdagens bravader. Syster o Anders hade 30 års fest i sthlm o vi kom inte till sängs förrän vid 4-tiden. Jag tog första tåget till Eskilstuna imorse så det blev inte mer än 3 timmars sömn.
Jack fick för första gången (under vaket tillstånd) vara med sin mormor. Det var riktigt jobbigt att lämna honom för jag förstod att han skulle bli ledsen. Men enligt mamma så gick det ändå rätt bra o han grät inte så himla länge. Men jag skyndade hem imorse, småsprang tilll och med från stationen. =P ohhh.. jag hade saknat min son =( första natten utan honom. Det var iaf underbart att se hans leende när jag steg innanför dörren imorse.

=)

Nu blir det mys med Walle <3



På tåget..

gamla bekanta

Har tagit upp kontakten med mina gamla vänner från gymnasietiden. =) Vissa av tjejerna har jag inte träffat på 5-6 år. Saknar dem! Nu bor alla i Swe förutom en. Så det nalkas för ännu en reunion men med ett annat gäng ;)


 

jag är snyggingen "shorty" till vänster =P, är egentligen inte kortast men jag var nog den enda som hade på mig sandaler.

 me to the right. :)

Vita o fina i våra studentkläder =P

En elefant balanserade..

..Ljuder ur mina högtalare non-stop. Av någon konstig anledning så har Jack fastnat för just den låten =P


härlig klänning

Älskar min jeansklänning som jag inhandlade från BikBok förra veckan =) Den kostade bara 299 kronor =P




jag trivs bäst i öppna landskap.

=) Nu pratas det om Ulf Lundell på "Efter Tio" på 4:an.


Walle tipsar:

  • Van Morrison: plattorna Astral Weeks o moondance
  • Kent: Röd: låt: Sjukhus

"Dom tog mig till en smutsig strand där vålnader av surfare som drunknat samlade pet-flaskor för pant." (J, Berg)

Hur bra som helst!




solterapi!

oohhh vilket härligt väder det varit idag! Efter lunch tog jag o Jack en långpromenad till tunapark och efter det satte vi oss i lekparken på våran gård o njöt av det underbara solskenet. Jack sov en timma i vagnen o jag lyssnade på p3 från min mobil, helt perfekt! Livet blir så mycket bättre när solen kikar fram =)
Det känns som om allt är möjligt o att man inte har några bekymmer överhuvudtaget=P






Älskar våren! Det är då allt o alla vaknar till liv! =) Varje årstid har sin charm o det är kontrasterna som gör den ena mer efterlängtad än den andra.

Ut o njut av solen!





2:a tanden på väg. =)

för ett par dagar sen såg vi en ny liten tand brevid den andra. Vilket vackert litet leende han kommer få =P

I'm back!

Har inte haft tid o skriva. Haft fullt upp med lillen, han har varit super dupersjuk och natten mellan fredagen o lördagen fick han sitt första falskakrupp anfall. Både jag o walle var lugna, sjukvårdsrådgivningen bad oss dock att åka upp till akuten för att få det det fastställt. Så 03.00 på natten satte vi oss i bilen o tog världens sömnigaste lilla krabat till akuten för att hälsa på farbror doktor. Besöket var över fort o vi blev hemskickade med lite medicin till lillen. På lördagen blev han allt sämre o igår mådde han riktigt kasst =(. Så idag var vi på besök hos farbror doktor igen. på väg till sjukhuset så piggnar lillen till o väl inne hos doktorn så verkar han friskare än någonsin... hahah... jag kände mig bra dum! försökte förklara att jag inte var en hypokondrisk, stressmorsa utan att han piggnat till på förmiddagen.. mmm.. han trodde mig säkert =P Vi blev hemskickade med en klapp på axlen o liten förklaring om att "barn ofta blir snoriga o hostiga, man behöver inte stressa på grund av det"...
Sen dess har Jack mått toppen (snorig o hostig är han fortfarande men vilket barn är inte det?!?!)


nu ska jag äntligen få vila lite! Jack sover som en prins o jag kan slappna av utan att behöva bevaka varje andetag han tar. =)


Bums sov 14 timmar!

vi hade en trött liten pojk igårkväll så vi la honom redan vid 18 tiden. Han somnade utan problem på nästan en gång och vaknade klockan 08:00 imorse. Inte illa!!.. snacka om trötter. Sjävklart vaknade han till ett par gånger under nattens gång för att bland annat få sitt nattmål men han somnade om lika snabbt igen. Härligt att se honom utvilad på morgonkvisten =) Nu sover han igen! =P Småbarn blir trötta snabbt!



Dags att deklarera!

Alla väntar ivrigt på att få det blåa kuvertet med deklarationspapprena. Ska man få tillbaka på skatten o hur mycket isåfall? eller blir man en av dem som blir lite fattigare en månad på grund av återkrav?

jaa ni! inte roligt med det sistnämnda. Både jag o min man får tillbaka en trevlig liten summa som drygar ut kassan en aning. Aldrig fel! =P

Glöm nu inte att deklarera om ni skulle få tillbaka en slant. Det ska vara gjort senaste den 3:e maj.
http://www.skatteverket.se


utflykt med familjen.

Vi tänkte åka på utflykt men frågan är bara vart?!? Försök komma på något som är Gratis, inte ligger allt för långt bort från Eskilstunacity o som är barnvänligt! Inte det lättaste va?!? =P

jaja..v i får se vad vi drar till med. Det kanske blir en tur till IcaSafiren ;) haha,..

"Vi är föräldrarna som gör precis som vi vill med våra små solstrålar" =)

Jag o lillplutten tog en sväng till stan o träffade Andjela på kaka idag. Jack var som vanligt super nyfiken på det mesta o försökte överröstra den höga ljudnivån som var där. =P Jag har själv alltid haft svårt för mammor o pappor som tränger in sig på trånga fik med sina tio barn o femton barnvagnar. De(föräldrarna) har noll respekt för resten av människorna som är barnlösa o sitter där o försöker få lite lugn o ro o kanske möjligtvis en trevlig stund med sina vänner.. De låter Barnen skrika rätt ut, drälla, stpringa runt, tjoa o heja, allt för att störa. =P Det här fenomenet inträffar oftast i större städer som Stockholm (där är det faktiskt rätt vanligt). Kaka är iaf ett väldigt litet fik med få platser o inte det minsta inbjudande till småbarnsfamiljer. Det sket jag i idag o tryckte in min vagn mellan alla stolar o lät Jack vara precis så underbart högljudd som han är =P
 
Självklart försökte jag ta hänsyn till resten av gästerna o försökte därför läsa av deras ansiktsuttryck om irritation uppstod. Det tyckte jag mig inte se så vi satt kvar ett bra tag. =P

hehe

 


snorungar-

hahhahaha..  Igår pratade vi gamla barndomsminnen och det som bland annat kom upp var en incident som hände vid djurgårdens pulkabacke. Jag o Fia gick i sexan och var uppklädda från topp till tå, rosa overaller, fluffmössor, snowjoggers och så självklart våran röda pulka som vi samåkte på. Vid pulkabacken fanns två tjejer som var äldre än oss (och två meter längre) som vi kände igen från Djurgårdsskolan. Uppkäftiga som vi var gick vi fram till tjejerna och började peka och skratta på dem. Självklart blev de två äldre tjerjerna irriterade på oss och frågade genast vad vi höll på med. =P
vi kunde inte sluta skratta...

Fia o Sinita säger:" haha.. ni har overaller på er (på den tiden var det töntigt med vinteroverall), vad töntiga ni är"
De två äldre tjejerna säger:" Men det har ju ni också snorungar"
Fia o sinita säger:"Jaaaaa, men vi går i 6:an o ni går ju i 9:an! hahaha.. F*n vad töntigt"

hahhaa.. kul o tänka på så här i efterhand. Det är möjligt att det vi hade lite elakheter för oss men tro mig de här tjejerna kunde handskas med det rätt bra. De hotade oss med stryk några veckor senare =P


Reunion. =)

Ikväll blir det reunion med gamla tjejgänget. ;) Den här bilden är tagen från våran kära tonårstid.




flower power! =P




Ooohhh!!!.. .fina va?!? =)

Solen är här!

Aahh.. det var en fröjd att vakna på morgonen när man såg solstrålarna tränga in genom persiennerna. Idag blir en bra dag var känslan man fick=) Nu vill jag bara ha vår/sommar o en massa sooool. Längtar efter att kunna sitta ute o fika (utan att frysa), eller sitta på en gräsmatta i någon park med en picknickkorg. =P

mmm..




haha.. mamma hade en tröja med en massa tryck av denna bild när hon var ung. (frukost i det gröna, Edouard Manet) Jag fick ärva den när jag var 13-14 och använde den flitigt =P


Glad Påsk! =)

Är det idag alla ska iväg o äta påskmat (exkat samma mat som julbordet består av) ? haha.. nu kallar man det för påskmust istället för julmust. Kul Att man kan använda samma dryck flera gånger om o bara byta namn på det beroede på vilken högtid det är.

Hoppas påskbordet smakar! =P

    += samma


En tand!

Vi skymtade en tand på Jacks underkäke idag =) ooohhh! vad glada o stolta vi blev. Det lilla risgrynet sticker upp som en liten tandadsåg. sååå vackert! =P Dags att sluta amma kanske?!?! ;)

lite historia..

Skärtorsdagen

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök
Jesus tvättade lärjungarnas fötter på skärtorsdagen.

Skärtorsdagen är en högtidsdag som infaller torsdagen före påsk (2010 innebär detta den 1 april), dagen före långfredagen. Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Vissa exegeter menar att han då förklarade symboliken hos ett av bröden och en av bägarna (de som judarna menade tillhörde den stundande Elia), som sin kropp respektive sitt blod.

Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid, se fottvagning.

Under Skärtorsdagens mässa sjunges Lovsången Gloria den enda gången under Fastan. Efter att klockorna har ringt samman till mässan förblir de tysta till Gudstjänsten under Påsknatten/Påskdagen.

Altaret kläds på kvällen i regel av efter avslutad mässa; ljus, blommor, vaser, dukar - allt bärs bort. Den gudstjänstfirande församlingen kan be Psaltaren 22, "De delade mina kläder mellan sig". Altaret står bart och utblottat som Kristus denna natt.

Skärtorsdag är helgdag i Norge och Danmark.


trött på choklad!

sitter o smaskar i mig en hembakad mintchokladmuffin med chokladglasyr på. Måste säga att jag börjar bli lite småless på choklad. Har blivit väldigt mycket på sista tiden, Choklad i alla dess former! så nu äter jag min sista chokladbit på väldigt, väldigt länge... (as if) =P

Den ser väldigt god ut va?!? o den smakar aaaaaaaalldeles fantasatiskt! mums mums!!..


när man äter sådana här underverk så måste man självklart tillåta sig själv att bli helt kladdig av choklad runt munnen =P det är då det är som bäst!

april,april din dumma sill!

=)

RSS 2.0