skor!

Beställde nya skor från www.ellos.se, det blev ett par vita skinnconverse =) Hade en 50% rabattcheck som jag passade på att utnyttja =P Ett riktigt kap blev det!


idag blir det lunch med.. ...

.. Anna.. Planerade först att gå till öppna förskolan men Jack är som sagt sjuk (snorig/hostig/hes) så vi får banga det idag. Går ju trots allt dit för att få vänner och inte tvärtom. Kan ju tänka mig alla nöjda mammor om jag skulle komma dit med min sjuka son =P. Nä ni! Så egoistisk är jag icke! Det får vänta till nästa vecka när vi är friska o krya =)

 


Tåget gick...

Till sthlm idag! Imorse packade jag ned Jack i barnvagnen och traskade till tågstationen för att ta tåget till syster yster. Det var lite skrämmande till en början men så fort vi hade kommit på tåget så släppte nervositeten. Det var inte så jätte kul för Jack att sitta i mammas knä i en timma och otåligheten och understimulansen kom rätt fort. Men så är det väl?! vad kan man förvänta sig av en sju månaders gammal pojke?!? att han ska sitta där och filosofera och kasnke ta tillfället i akt att slappna av och passa på o mysa med mamsen?!?! hahaha.. skulle inte tro det.

På hemvägen blev jag helt förskräckt av människors otroliga egoism och "jag är viktig, jag har jobbat hela dagen" sätt. Jag var bland dem första på perrongen men kom tyvärr på bland de sista p.g.a att folk tränger dig före och kastar sig som hungriga vargar på sittplatserna. Det slutade med att jag och en annan pappa med barnvagn blev utan sittplats. Tro inte att någon var snäll och flyttade på sig?! näää minsann! har man släpat med sig sin bebis på tåget får man skylla sig själv om man inte hinner få en plats. Jo jag och Jack satt på en nedfällbar sittplats och pappan lät bebisen ligga kvar i barnvagnen o stod brevid den hela vägen till Eskilstuna.

så är det tydligen! Folk tänker bara på sig själva.
Skäms på er!!!

snor

jaha då var vi sjuka igen. Går inte lång tid emellan sjukdomarna. Jack har konstant en snorelva rinnandes ned från nosen. Mammas lilla puff! =( Sjävklart går jag omkring och är orolig och nervös och fasar för det värsta- att han ska snora igen och få svårt med andningen. Walle tröstar mig med att det är en helt vanlig förkylning och att det snart komme gå över. Han är också en orolig pappa men han kan åtminstone hålla sig till verkligheten. =P Jag svävar iväg av oro allt för ofta. Jobbar på det dock! ;)

min Walle är i skolan. Saknar honom! =(

puss


High five för juicepress!

Lånade mammas juicepress och har blandat mig en tiotal olika fruktdrinkar idag =P Så fort jag känner mig lite törstig åker frukten ned i pressen. Min favorit hittills är morot/apelsin/äpple. "Yummy in my tummy" Från och med nu är det slut med allt färdigblandat skit som BRAVO, MER eller festis och in kommer "au natural" drinkar. 

Det finns nog en hel del bra pressar att välja mellan, Den jag har lånat ser ut o vara från tidigt 80-tal, men man ska inte låta sig luras av utseendet. Den är helt fantastiskt toppen och får tio av tio poäng. 

Den här sköningen finns att köpa för ca 2000 kronor hos diverse elektronik butiker

 Här är den jag använder nu ;) Är lite alienlik med den gör verkligen underverk.









 


Swimpy =)

Har köpt badkalsonger och badring av märket "swimpy" till lillplutten =). På lördag ska vi nämligen till vattenpalatset och plaska runt i barnpoolen. Ska bli super mysigt!


Här är badringen jag inhandlade idag. Den finns att köpa på "barnens hus" för 229 kronor.


Schyssta naglar =P


Måste köpa aceton, för nu får jag gå runt så här.. =/ Fast det skulle jag iofs göra oavsett om jag hade aceton eller inte är för lat för att orka bry mig om mina naglar.


böcker..

beställde lite böcker från www.adlibris.se förra veckan. Börjar med Mracus Birros bok "landet utanför", den verkar bra! =) Sen blir det lite läsning om barnuppfostran. ;) Vi vill väl alla att våra barn ska bli självständiga, självsäkra individer som vågar ta för sig här i livet?! Walle satt och högläste lite ur den igårkväll och det mesta verkar vettigt och något man bör ha i åtanke när det kommer till barnuppfostran. En bok jag kan rekommendera ALLA föräldrar att läsa. =)


grottmänniska.

vad fager man är så här på morgonkvisten =P, väntar på att lillplutten ska somna så jag kan hoppa i duschen och fixa mig lite..


=/

jAha vad gör man om dagarna egentligen?!? nu börjar det bli lite långtråkigt. behöver ha en annan mamma o hänga med nu. Någon som har barn i Jacks ålder o som har lika tråkigt som jag har. Walle är i skolan heldagar nu, fem dagar i veckan så jag o lillplutten är ensamma mestadels....

usch orkar inte skriva mer, bytte ut min dator till ´Walles miniminidator och kommer emot fel tangenter hela tiden =(

later


ööhhh..

Saknar inspiration till min blogg =( känner mig inte alls rolig för tillfället. Det händer ingenting just nu.....

bla bla bla..  bla bla

bla bla bla bla...

laundry day

Idag tvättas, städas och fixas det. Jag älskar helt enkelt sådana här dagar ;), speciellt när man måste göra det ensam med en liten sju måndaers sittandes på höften =P Känns som om det börjar bli dags för en tvättmaskin i lägenheten så man åtminstone slipper springa ner i källaren för att tvätta.

Förhoppningsvis hinner jag bli klar till tidig eftermiddag så man hinner ta en promenad i det fina solvädret. =)

Längtar efter varmare tider!!  


Let's Dance

Det är pinsamt att Willy fortfarande är med och dansar på Let's dance! Det är ju meningen att det ska vara en danstävling och inte ett lattjolajban program för clowner.
Hur röstar svenska folket egentligen?
Hur kan man vilja sitta och titta på någon som försöker att dansa men är helt taktlös och stel som en pinne?
Förstår inte underhållningen i det?! 


Något som däremot är väldigt roande är "Solsidan" som visas direkt efter let's dance kl 21:30. =)

Trevlig fredagkväll!


I'm Hooked!

Sitter nu för tredje dagen i rad och spelar "Ratched and Clank" på ps3. Walle och jag kör varannan bana =P jätte mysigt! Oups det där låter riktigt illa! Sjävklart spelar vi bara när lillbubben sover =P Hurdana föräldrar tror ni att vi är egentligen?!




Snart ska vi iväg till IKEA med Walles bror och hans fru. Blir nog inte så mycket shopping för våran del men man handlar ju alltid något litet "billigt" när man är där. Rätt som det är så står man där i kassan med 20 billiga varor och summan av allt hamnar på 1000 kr. så är det jämt! eller hur?!! =P
Walle säger: lycka är tolv köttbullar från Ikea en fredag eftermiddag.


Älskar bakning!

Igårkväll bakade jag två satster med cupcakes. I choklad- och citronsmak. Vad jag verkligen skulle vilja göra är gå bakskola och lära mig göra olika sorters dekorationer av sugarpaste. Spana in sidan www.hellosugar.se där kan man snacka om bakelser! =P


Dags för loppis.

Försökte gå upp med lite grejer på vinden tidigare idag. Det var knökfullt med kläder/skor/böcker/möbler. Det är nog dags att sälja av lite av kläderna jag har samlat på mig genom åren. En del är till och med oanvända. Varför gör vi tjejer så?! köper på oss kläder som vi sen inte använder. Förstå hur mycket pengar allt kostat!! ohhh får ångest jag bara tänker på det. Nu är det slutshoppat fram till grejerna blivit sålda.

Någon som har lust att göra mig sällskap? Rota runt lite på vinden/ i förrådet efter gamla prylar och hör av er till mig!  =)




Bönderna besöker storstan! ;)

Stockholm var super! Allt gick alldeles förträffligt bra med lilla plutten. Igår blev det god mat, vin och melodifestivalen =P. Idag blev det promenad i solen och fika med vänner. Vi var helt enkelt som vilken  stockholmare som helst, ingen hade kunnat tro att vi inte kom därifrån. Det var på hemvägen som våra sanna bondeidentitet kom fram. Vi skulle svänga två högersvängar ut på Sveavägen och ta E20 mot Eskilstuna, hur enkelt som helst. Men istället pajade GPS:n och en högersväng och en vänstersväng senare var vi i "Övvinge" (en korvkiosk defenitivt utanför tullarna) Walle svalde stoltheten och ringde hem Till min systers fästman som fick guida oss ut ur världsmetropolen. 20 minuter senare var vi back on track något förvirrade och råtjuriga redo för skilsmässa. När vi missade avfarten mot Strängnäs nådde vi kulmen av vårt inferno och satt tysta ett par mil. Tryggheten är menad att utmanas. På väg till Älsklingstuna!!! =P

Efter att vi missat de två högersvängarna ut på Sveavägen sades:
Walle: "Nu hittar jag! Jag vet vart vi ska, vi ska rakt fram"
sinita: "mm.. Absolut" och så svänger hon första vänster.
Walle tänker: "Vad skönt det känns att få ett sådant förtroende"




Estocolmo hoy!

Idag bär det iväg till huvudstaden för lite umgänge med systeryster, Anders o Rio. Det var på tiden att vi tar os an Stockholm. Tåget skippar vi dock, har för mycket att släpa med oss med tanke på att det blir övernattning. =)

Kanske springer förbi en o annan butik där för lite shopping ;)


Fuldagar =(

Har ni också fuldagar? Dagar då allt är rent ut sagt förjävligt. Inga kläder sitter snyggt på, håret ser gräsligt ut, när man sminkar sig för att försöka piffa till sig lite ser man ut som en prostituerad redo för malmskillnadsgatan. allt blir bara fel!! Jag har iaf en sådan dag idag! eller jaa jag har haft det i ett par dagar nu. Inget blir bra =( Det går till och med så långt att man börjar tro att det verkligen är fel storlek, färg eller passform på alla kläder och det man gör då är att köpa på sig en massa nya oufits för att rätta till problemet. Det gjorde jag igår! Tänker inte ens försöka idag.. Så jag nöjer mig med en mjukisbyxdag, osminkad och okammat hår. =)

 

BTW!

pappa sätter upp gitarrerna på väggen nu. Det blir jätte fint och framförallt praktiskt. Slipper vi ha de ståendes vid något hörn och samla en massa damm. Nu får de hänga på väggen och samla en massa damm istället=P jaja... Nu kommer åtminstone inte lillplutten åt dem och det är viktigast.=)




Vill ha, vill ha, vill ha...



Finna att köpa på www.hm.se för 999:-. Tycker den är lite för dyr dock, tänker inte lägga ut mer än 500:- på en vårjacka!  Men visst är den snygg??!!  

ny mobil!

Idag var jag och förlängde mitt abonnemang hos tre och självklart fick jag en ny lur på köpet. Mina krav på telefonen var nada! o nada fick jag. Den har varken bra kamera eller musikspelare men den är liten. =P Liten o svart med en spegel på displayskärmen. hahaha... då kan jag spegla mig samtidigt som jag skriver sms. ;) Jaja det är ju ingen iPhone direkt men mobilens primära funktioner klarar den galant(samtal o sms).

/Anti iPhone. =P


före och efter.. tusen kronor fattigare

 


Som ni ser är inte skillnaden så stor på före och efter bilden! Självklart tillkom det lite frysvaror, bröd och andra torrvaror som inte syns på bilden men ändå..

Trots att man alltid har med sig en lista på vad som behöver inhandlas så glömmer man alltid något. Hur kommer det sig egentligen? Sekunden jag svängde ut från Willysparkering slog det mig att jag glömt en hel radda med varor. Självklart struntade jag i det. 8 kassar fick räcka för idag. =)

Storhandla..

Jaha då var det dags för storhandel igen!! alltid lika roligt. Man handlar mat för flera tusen och när man väl kommer hem så känns det knappt att man fått något för pengarna. Kylskåpet ser nästan lika tomt ut som innan och efter några dagar måste man fylla på med matvaror igen. Så tjänar man egentligen på storhandel? eller gör man bara av med mer pengar vid ett o samma tillfälle? hmmm .. hur som helst så finns det inget ätbart i vår kyl just nu så fyllas på måste det göras vare sig man vill eller inte. 

måste sticka nu!! see you later =) 

träning.

Glöm mina tidigare inlägg om träning! tänker säga upp mitt medlemsskap på forever nu! Har varken tid eller ork för det + att det är ett superdyrt gym och jag som knappt gått dit sen Jack föddes. Kommer istället börja dansa någonstans och springa ute så fort vädret blir lite bättre.
Känns sjävklart lite tråkigt men det är en onödig utgift just nu =(

Sin's tips: Funderar ni på att börja träna någonstans seriöst och vill kombinera styrketräning med motionspass så rekommenderar jag varmt Forever i Eskilstuna! visst att det kostar men utnyttjar man det åtminstone ett par gånger i veckan så är det definitivt värt varenda krona.




sovmorgon.. =)

Min kära make gav mig sovmorgon idag =) Han tog Jack imorse o de lekte o dona medan mamsen sussa sött i sovrummet. Nu sover plutten igen o jag får lite egen tid. Härligt!! =)

Dags för styling. kan inte gå runt med morgonrocken hela dagen...

Svenska Hollywoodfruar.

Ikväll sätter allas favoritserie igång, "svenska Hollywoodfruar". Jajamensan ni hörde mig rätt!! alla som säger att dem inte tycker om att gotta sig i andras innehållslösa liv, ljuger!! Även den mest bildade kommer sitta fastklistrad framför tv:n ikväll för att antingen håna eller skratta åt ett gäng svenska "puckon". Min man brukar så fint kalla det för "social pornografi" O det faller tydligen alla i smaken.

Så kl 21:00 ikväll slår ni på tv 3 o låter er roas av ett gäng plastikopererade blondiner! ;)


funderar på västkusten!

Jag o Walle får emellanåt för oss att vi ska flytta någon annanstans. Vi har funderat på allt från USA, spaninen, sveriges västkust, (finland) hahaha.. Båda känner att det vore roligt med förändring. trots att det i tanken låter bra så skulle det nog bli fruktansvärt ensamt. Familj o vänner bor ju trots allt runt eskilsuna området. Som sagt så är det bara tankar o funderingar o inget vi kommer fullfölja. Men det är mysigt att drömma sig bort lite då o då.

Mamma bli inte orolig nu! vi ska inte flytta! inte på ett par år iaf =P


finn ett fel =P

På väg hem från Jacks farfar fick vi se något ganska så ovanligt simma runt i Eskilstunaån. Bland änderna simmar en vit liten sak. Först tänkte vi "oohh en anka bland alla änderna" men när vi tittade lite närmare på den såg den albino ut. Om det nu är möjligt?! =P Var iaf en vacker syn på lördags eftermiddagen ;)




Skitväggar!

Walle o jag fick den geniala idén att vi ska sätta upp han gitarrer på väggen. Tänkte att det var en bra idé nu när lillplutten snart börjar krypa o sen slipper man tänka på tavlor.
Men icke sa nicke!
 Väggen vi tänkt sätta upp dem på är en "lekarvägg" (eller vad man nu kallar det) Så fort man skruvar in någonting så smulas hela väggen sönder och hålet man påbörjade med skruven blir bara större o större.
Är så trött på dessa dåliga väggar. Nu tänkte vi ta till professionell hjälp!
I förra lägenheten vi gav oss på en sån vägg slutade i katastrof.
Det blev decimeter stora krater som prydde väggarna och ett par löst uppsatta hyllor.

Är det någon som vet hur man ska gå till väga för att få det att funka???


Film

Såg på "Bröllopsfotografen" igår. Den rekommenderar jag varmt! Kjell Bergkvist Great as always =P 

Idag tänkte jag hyra "luftslottet som sprängdes". Har man sett de två första så måste man ju även se den sista. Trots att jag inte kunde förmå mig att läsa klart boken. Det blev alldeles för mycket superkvinna över "lisbeth Salander". Så jag vet faktiskt inte hur trilogin slutar. Hoppas filmen förmedlar en annan känsla än boken.

Ett måste är "Alice i underlandet". Den vias på bio nu och det vore ju toppen att få se den i 3D. Tyvärr visar inte lilla Älsklingstuna i det formatet så vill man "piffa" till det får man ta sig till Sthlm. vilket jag abslout kommer att göra för att få se den. =)


redan torsdag

Veckorna går fort nu för tiden. Kan inte förstå att det är helg imorgon igen.. Mina dagar ser ju i stort sett likadana ut oavsett vad det är för dag i veckan men möjligheterna för umgänge blir större på helgerna. =)

Vi får se vad helgen har att erbjuda familjen Berggren =P

oense om inredning.

Jag o walle har otroligt skild smak när det kommer till inredning. Det vi gör är kompromissar och möts halvvägs och försöker kombinera våra smaker på bästa möjliga sätt. oftast slutar det med en stor sörja med en massa saker som inte alls passar ihop. =P Så vi sitter här i vardagsrummet nu o inser och att ingen av oss är riktigt nöjd med våran mix.

Walles Tips: Skaffa en villa så får du som ödmjuk kille kanske inreda torkskåpet i källaren:-)

Shopping!

Har shoppat lite smått o gott till Jack från "Polarn o pyret". =) Älskar färgen! Overallen är vatten och vindtät, likaså fleecejackan. Det är en perfekt lösning till regniga eller blåsiga vår och höstdagar. Den är överlägsen gallonisen för tyget andas. Visserligen att det var lite för dyrt men vår lilla plutt ska ha det bästa =P, sen hjälpte ju presentkortet farfar hade gett till oss ;) Tack farfar! =)



Walle fick också med sig något hem. A man's best friend! =P


Säsongstart för...

På tisdag börjar "Desperate Housewifes" igen =) och på onsdag startar "Grey's Anatomy" igång. Så ledsen alla, jag kommer vara upptagen varje tisdag o onsdag kväll efter kl 21:00 här framöver. ;)




RSS 2.0