CALIFORNICATION!!

Skit i "Sex and The City", "Desperate Housewifes" kan slänga sig i väggen, "Grey´s Anatomy" kan inte ens jämföras med min nya favorit serie "Californication" Baby=P Överlägset den bästa serien jag sett. Sitter hemma med säsong ett och två, jag och min man betar igenom avsnitt efter avsnitt.  Man vill bara se mer, det är det enda jag tänker på, har blivit besatt. Så alla kära vänner och alla andra som läser, serien är värd varenda droppe av tid ni lägger ner på den. Lovar!


Walles tips:

Skaffa ett fadderbarn!!!!


fina julklappar =)

Ohhh så många fina julklappar vi fick i år. Tråkigt nog så är julen över. Ett år till nästa års julklappskaos ;)

Lilla Jack fick en massa roliga leksaker som han kan ha fram till ett års ålder, kläder som passar i flera månader framöver, matservice med pippi- och mumindalen- motiv. Och det jag tyckte bäst om! En "barbapappa lampa" =) Jack tycker om allt som lyser så den går nog hem redan nu. 

Pappa Walle fick En helt ny stass. Rock i fuskpäls, skinnskor, skinnväska, t-shirts och en massa annat fint.
Min man är värsta hunken och bär upp allt som han klär sig i. =P Han har en kropp som dem flesta killar lägger ner timmar på gymmet för ooch få. hehe.. min man tränar knappt nåt och äter godis varje dag. Och nääää det har inte med åldern att göra! han är 33 om en månad. Han är bara sån, bra gener helt enkelt. =P

Jag/mamma fick också en helt ny stass av min man. Skinntights, nitbälte och topp. Väldigt vågat! han anser att jag har kropp som en supemodell och kan utan tvekan ha det på mig. Jag vet däremot inte riktigt om det stämmer, Vi får väl se?! ;)  Sen fick jag en lampa till köket och en massa husgeråd. Allt en hemmamamma behöver för att överleva. 

 



Recept cupcakes, Världens bästa!

Chocolate Cupcakes (12 st)

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram mörk kvalitetschocklad (minst 70 %)

Chocolate frosting

60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gram philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

1. Sätt ugn på 175 grader.
2. Vispa ägg, soxker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. (prova med sticka, ska vara lite kladdig) Låt svalna!
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesenoch garnera med vad du känner passar bäst. (jag har köpt färdiga marsipantomtar från hemköp och strött lite kokos över)

Lycka till! =)

Cupcakes



Världens godaste cupcakes. Hela släkten fick en varsin. =) återkommer med recept.



Imorgon är det julafton=)

Redan jul! Ska bli så mysigt. Första julen som förälder. Morfar har stått vid spisen i en vecka och förberett julmaten (hos oss är det Morfar som lagar mat)- Idag fastar jag för och orka äta hela morgondagen. Hos oss äts det julmat i flera omgångar. =P 

Alla julklappar är inhandlade, alla förutom till Jack. Vi är lite osäkra på om vi ska köpa nåt? Rent symboliskt borde vi ju göra det "första julklappen från mamma och pappa". Men han kommer ju redan få så sjukt mycket julklappar från min familj och från min mans familj. Det är inte direkt att han uppsakttar julen i år som äldre barn gör. Han kommer mest vara fascinerad av julgranen och dess belysnning och alla roliga julpapper och julsnören. Hmmmm kankse ska slå in lite julsnören. =P alltid nåt?! näää då vi ska väl iväg och köpa något idag. Funderar på en av alla barnkammarböcker. Det är ju en samling som man bör ha.



Julklappsbyte är underskattat i vår familj. Vi köper fortfarande julklappar till varandra för tusentals kronor. Så varje år i Deccember månad är man urfattig. kontot är länsat ända till den sista lilla kronan men vad gör man inte för traditionernas skull. Vi ska också insistera på och köpa nödvändiga klappar till varandra. Saker man vill ha, önskar sig. Så egentligen vet alla ungefär vad dem får för vi köper efter önskelistor varje år. Jag skrev ingen i år bara för att jag ville bli överraskad på julafton. Får se vad dem hittar på?! =)

Saknar min syster den här julen =( hon ligger på någon strand i Thailand och njuter av värmen. Det får dock inte bli en vana och åka iväg under julen. Det är en tid då man ska vara med sin familj, njuta av varandras sällskap, umgås, spela spel, kolla på kalle anka, äta en massa julmat, se barnen öppna julklapparna. Näää du Janita! Det var första och sista året ni åker iväg så här. 

Julstämning =)




Man får tycka vad man vill om Eskilstuna men en sak är säkert. Det är sjukligt vackert här på vintern. Snön pryder industristadens gråa byggander. Vintern måste vara den bästa årstiden. Det må vara förbaskat kallt och mörkt men så länge man är rätt klädd så slår inget en varm kopp choklad i pulkabacken+att det är sjuuukt kul och åka pulka! =) Nu när man har barn så kommer man ju till och med undan med sina barnsliga vanor. (möjligtvis inte i år, Jack är lite för liten för pulkabacken är så länge) =P Men nästa år så kommer vi hänga där varje dag.

Tips: Familjeglidning på hala skosulor. Igår var det ruskigt kallt ute och för och hålla värmen gled både jag och Walle längs gatorna med barnvagnen framför oss. Ser ni någon gliiida runt på Eskilstunas gator så är det garanterat någon av oss =P Många skulle tycka det var lite pinsamt, men det gäller och bjuda på sig själv och våga vara.

Klä er varmt när ni går ut! Just nu går värmen före utseendet. Iallafall för mig. Bekvämlighet kommer alltid först!!

=)


Julgodis, julmums.

Spenderade hela söndagen med och baka julgodis med mamma och syster. Det var tredje året i rad nu. Första året blev det jätte vackra små kreationer, andra året lite mindre fina, i år blev det jaaa. inte alls så fina. hahaha..  Ser däremot fram emot till Jack blir större så han kan vara med och rulla kokosbollar, (förmodligen åker det mesta in i munnen) =) Istället var det min kära syster som stoppade allt i munnen igår, hon är 30. Så det slutade med att hälften blev kvar till present.

Sin's tips: Baka julgodis och ge bort i julklapp, perfekt present! uppskattas av alla. speciellt när dom inser slitet bakom allt bakande.=) De flesta älskar ju choklad också. Min favorit är kolan! (Den är relativt lätt och göra och den kräver få ingredienser)

Walles vardagslyxtips: Ta på dig ett par skor med hal sula och gliiiiid. Ta sats och glid på första bästa snötäckta väg. Hur mysigt som helst och bättre än alla föryngringskrämer i världen.

så här blev slutresultatet =)



man är ju paranoid. ;)

Hemma från kalkonmiddagen! Maten och sällskapet var toppen. Träffade två små, söta tvillingtjejer som inte var mer än en månad gamla. Dom skickades runt från famn till famn mellan alla familjemedlemmar. Föräldrarna verkade vara hur avslappnade som helst och det är då man tänker på sin egen situation. Vi sitter som två hökar så fort någon ens vill titta på Jack. Stressen och nervositeten när någon ska hålla är obeskrivlig. Hela ens kropp skriker "Neeej, du kan inte!" "Du vet inte hur han vill ha det" och då kan det ändå vara ens närmaste som vill bekanta sig med honom. På middagen fick Jag förtroendet och senare även min man, trots att föräldrarna knappt känner oss, att hålla i deras små tjejer. Det ger en själv helt klart perspektiv och man påminns om att man måste slappna av lite mer. Jag skäms ju! Där sitter jag med min lilla (stor jämfört med småtjejerna) plutt och nojar sjukt mycket om allt.  

Det var en liten påminnelse till oss och alla överstressade föräldrar, Vi måste slappna av lite mer!!!!!

Gud vad skönt det var och se föräldrar med en helt annan inställning.

Sin's tips: alla borde ha en kalkonmiddag så här innan jul! Sjukt god mat, (Det förutsätter ju självklart att man gillar kalkon) mysigt och hänga med familj och vänner och eftersom det inte är jul så slipper man stök och bök med julklappar.


kalkonmiddag!

Nu ska vi iväg o fira lilla julafton med syster och hennes sambo. (De ska till Thailand imorgon) Har tagit på mig finstassen =P Måste ju se anständig ut när man ska äta kalkon. Amingsvänliga kläder behövs ju också så att lillplutten får i sig lite mums.

walle säger: Nord och syd är GRYMT underskattad serie.

Jack säger: AAaa, aooooo,ooaoaa, aaaoo...


express shopping

Idag har hela familjen varit och julshoppat. =) Vi har sprungit mellan affärerna, trängt oss i köer, köpt första bästa, allt för att våran lilla sötnos inte ska utsättas för överhettning i vagnen. Jag kan stolt medge att alla i släkten fått julklappar i loppet av två timmar. Det kallar jag express shopping.  

skulle lägga ut bilder på alla fina julklappar om dem inte redan var inslagna.

Wallle säger: Det går o ha barn utan att vara med i mammamaffian(kom igen! alla vet vad det betyder)


Walles vardagslyx tips: Öppna en pripps, lukta och inse att det luktar precis likadant som en tre månaders avföring. Öppna nu en Leffe och ta ett bad. Som vanligt! kontraster.

Sin's tips: julshoppa på nätet. www.hm.se, www.nelly.se, www.ellos.se, www.linusolotta.com, www.asseccora.se  Nu är det visserligen lite sent för det men något att tänka på till nästa års julhysteri. ;) Ellos är min favorit. där hittar man nåt till hela släkten =P


Det ljuva livet! eller hur vardagen blir lyx.

Jag kände att det var dags för en blogg med bättre och vettigare innehåll! Därför kommer jag bjuda mina läsare på mode, inredning, partytrix och en massa annat djupsinnigt ur livet i stora älsklingstuna.(Eskilstuna) =P

Ni kommer få följa mig(Sinita) och mitt liv som främst innehåller min underbara man(walle) och min (nu) tre månaders gamla son(Jack) och våra bravader tillsammans. 
 
Sin's vardagslyx tips: gå ut och gå i minusgraderna tills du fryser arslet av dig, så kommer hemma, en filt och en chokladmuffins kännas som paradiset på jorden. haha.. allt handlar om kontraster.

Walles vardagslyx tips: gå inte med i minusgraderna. =O

Jacks tips: var varm och sov igenom allt.

puss och kram ses på stan, vink och hej forget me ej. 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0